moshaverrkhob
moshaverrkhob

درمان كودك خجالتي، راههاي درمان كمرويي كودكان و بازي هايي براي درمان كمرويي كودكان در اين مقاله آورده شده است. در چنين مواردي والدين عموما دچار اضطراب شديدي مي شوند و ممكن است از جملاتي مثل “ببخشيد پسر من يه كم خجالتيه” و يا ” اين كه خجالت نداره پسرم!” استفاده كنند.

در بعضي موارد حتي ممكن است والدين به عنوان يك راه حل، كودك را مجبور به مواجهه با موقعيت خجالت آور كنند.

مثلا مادري كه بدون توجه به خجالت كودكش، او را مجبور مي كند تا در جمع به آواز خواندن، ساز زدن يا پذيرايي از مهمان ها بپردازد نمونه اي از اين گونه رفتارهاست.

اگر به عنوان والدين با مساله ي كمرويي فرزندتان مواجه هستيد لازم است بدانيد، رفتارهايي از قبيل آنچه در بخش بالا مثال زده شد، در درمان كمرويي كودك تان تاثيري معكوس دارند.

بر اساس اصول روانشناسي كودك، كمرويي پديده اي پيچيده است كه دلايل مختلفي دارد و درمان كودك خجالتي نيازمند آگاهي از دلايل اوليه آن است.

بنابراين براي شروع اقدامي آگاهانه، علمي و موثر در جهت رفع كمرويي با ادامه ي متن همراه باشيد.

نشانه هاي كودك خجالتي
اضطراب در هنگام تعاملات اجتماعي و برخورد با ديگران
ترس از موقعيت هايي كه كودك ممكن است در آن ها مورد قضاوت قرار بگيرد.
ترس شديد كودك از حرف زدن و تعامل با افراد غريبه كه شناختي از آن ها ندارد
ترس از علائم جسماني كه نشان دهنده استرس آن ها مي باشد. مانند قرمز شدن يا عرق كردن شديد كه توسط ديگران ديده مي شود.
پرهيز از كارهاي گروهي
از هر گونه توجهي بيزار است و دوست ندارد در جمع ديگران به او توجه كنند.
پرهيز از سخنراني در اجتماعات
از گفتگو اجتناب مي كند، كودك خجالتي دوست دارد بيش تر شنونده باشد و تا زماني كه ديگران را به خوبي نشناسد شروع به حرف زدن نمي كند.
تجزيه و تحليل شديد رفتار خود پس از تعامل با ديگران.
علائم جسماني كودك خجالتي شامل موارد زير مي باشد:

خجالت زدگي
ضربان قلب تند
تعريف
حالت تهوع
ميگرن يا سردرد
تنگي قفسه سينه
وحشت زدگي
سرگيجه
علت خجالتي بودن كودكان
براي كودكان خردسال طبيعي است كه از تجربيات جديد اجتناب كنند و در هنگام ناراحتي به سختي صحبت كنند. با اين حال، كودكان خجالتي ممكن است علائمي مانند نگراني در مورد اشتباه كردن، اجتناب از موقعيت‌هاي اجتماعي، احساس خجالت و اضطراب در اطراف همسالان خود نشان دهند.

به عنوان روانشناس كودك و نوجوان، والدين زيادي را ديده ام كه معتقدند “بچه ام دقيقا مثل پدرشه. پدرش هم مثل خودش خجالتيه”.

اين جمله اگر چه جمله ي ساده اي به نظر مي رسد، اما دربردارنده ي “باور اساسي” است كه تغيير كمرويي كودك را با مشكل مواجه مي كند.

باور به اينكه ” كمرويي پديده اي ارثي است كه از والدين به ارث رسيده است”، يكي از مهم ترين باورهاي غلط در درمان كودك خجالتي است.

بر اساس ديدگاه كتل كه يكي از مهم ترين نظريه پردازان حوزه ي شخصيت است، ممكن است برخي كودكان نسبت به سايرين با زمينه ي كمرويي بيشتري متولد شوند، اما باور به ارثي بودن ويژگي هاي شخصيتي باوري غلط است.

اين جمله به اين معناست كه اگر شما پدر يا مادري كمرو و خجالتي هستيد، فرزندتان نيز زمينه ي بيشتري براي پرورش كمرويي دارد.

چراكه رفتارهاي توام با كمرويي بيشتري را در ارتباطش باشما مشاهده مي كند، ياد مي گيرد و با آن ها همانند سازي مي كند.

براين اساس بايد گفت، اصولا همه ي رفتارها قابل يادگيري هستند و مي توانيد باورتان را به اين شكل تغيير دهيد كه “فرزندم كمرويي را يادگرفته است و لازم است نحوه ي يادگيري اش را تغيير دهم تا اجتماعي تر برخورد كند”.جديدترين روش هاي روانشناسي كودك

درمان كم رويي و كم حرفي كودكان | درمان كودك خجالتي
آگاه شدن از اين نكته كه كمرويي يادگرفتني است، مساله ي بسيار مهمي است كه راه درمان را براي شما بسيار كوتاه تر مي كند.

حالا براي درمان لازم است گام هاي زير را اجرا كنيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-درمان كودك خجالتي و كمرو، ۲۱ راه تضميني | بازي هايي براي درمان كمرويي كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/21  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

نشانه هاي كودك خجالتي به شما كمك مي كند تا در موقعيت هاي جديد يا ناآشنا كه سخت است به آن ها كمك كنيد.كودك خجالتي و گوشه گير اگر احساس كند كه ديگران در حال نگاه به او هستند، مانند زماني كه با فرد جديدي ملاقات مي كند يا مجبور هستند در مقابل ديگران صحبت كند، به احتمال زياد دچار نگراني و اضطراب زيادي مي شود كه حتي ممكن است باعث مي شود كه كودك خجالتي و گوشه گيري شود.

بيشتر كودكان گاهي احساس خجالت مي كنند، اما كودكاني كه هميشه درگير خجالت و شرم هستند زندگي خود را مختل مي كنند. برخي از كودكان به مرور خجالت خود را كنار مي گذارند اما اكثر آن ها اين ويژگي را تا بزرگسالي حفظ مي كنند.

علت خجالتي بودن كودكان
روانشناسان بر اين باورند كه هم ژنتيك و هم محيط در خجالتي بودن كودك نقش دارند. برخي از كودكان به سادگي با حساسيت شديد نسبت به تحريكات بيروني متولد مي شوند (تاثير ژنتيك). گاهي اوقات خجالتي بودن كودك شما با تجربيات منفي مانند طعنه زدن يا طرد شدن توسط ساير كودكان، شرمساري يا عدم تاييد توسط محيط، تركيب مي شود.

۶ نشانه هاي كودك خجالتي و گوشه گير
۱. از بودن در مركز توجه متنفرند
برخي از بچه ها اهميتي نمي دهند كه در كانون توجه قرار بگيرند يا حتي دوست دارند كه توجه ديگران را جلب كنند. اما اگر كودك شما با اضطراب اجتماعي سروكار دارد از توجه ديگران دوري مي كند، دور بودن از مركز توجه يكي از بارز ترين نشانه هاي نشانه هاي كودك خجالتي مي باشد.

۲.كودك خجالتي و گوشه گير دوستان كمي دارند
كودكان خجالتي معمولا دوستان زيادي ندارند و محدوده دوستان خود را تا جايي كه مي توانند كوچك در نظر مي گيرند. شايد آن ها فقط يك يا دو دوست خوب داشته باشند و تمايل دارند از معاشرت با گروه هاي بزرگتر اجتناب كنند.

پيشنهاد مشاور: كمك به كودك براي پيدا كردن دوست


نشانه هاي كودك خجالتي

۳. آن ها نمي خواهند با افراد جديد ملاقات كنند
يكي از دلايلي كه كودك خجالتي مبتلا به اضطراب اجتماعي معمولاً دوستان زيادي ندارد اين است كه براي ملاقات با افراد جديد مشكل دارد.

اگر سعي كرده‌ايد فرزندتان را براي فعاليت‌ها يا بازي هاي گروهي ثبت‌نام كنيد و آن ها از آن ها ممانعت كرده و بازي هاي فردي را ترجيح داده اند احتمالا كودك شما خجالتي مي باشند.

۴. كودك خجالتي و گوشه گير بسيار ساكت هستند
بسياري از اوقات، زماني كه كودكان به سني مي رسند كه مي توانند آزادانه با هم ارتباط برقرار كنند نمي توان آن ها را ساكت كرد.

اما وقتي فرزند شما با اختلال اضطراب اجتماعي سر و كار دارد، اغلب بسيار ساكت خواهد بود و هنگامي كه آن ها تشويق به صحبت و برقراري ارتباط مي شوند، حتي ممكن است گوشه گيرتر شوند كه نشانه هاي كودك خجالتي مي باشد.

۵. كودك خجالتي و گوشه گير از تماس چشمي اجتناب مي كنند
نشانه‌هاي غير كلامي نيز مي توانند نشان دهنده خجالت باشد، اگر هنگام صحبت كردن از تماس چشمي اجتناب كنند يا در حين صحبت كردن حالات چهره زيادي نداشته باشند، ممكن است با ترس زيادي سر و كله بزنند.

۶. در مورد خودشان صحبت نمي كنند از نشانه هاي كودك خجالتي و گوشه گير
بسياري از بچه ها دوست دارند در مورد خودشان صحبت كنند. آن ها دوست دارند به شما بگويند در مدرسه چه مي كردند با دوستانشان چه مي گذرد

اما كودك خجالتي و گوشه گير، اغلب اوقات بسيار سختي دارند كه در مورد خود صحبت كنند. حتي اگر سؤالات خاصي بپرسيد يا سعي كنيد آن ها را وادار به باز كردن صحبت كنيد، ممكن است عصبي و ناراحت مي شوند.

برخورد با كودك خجالتي و گوشه گير
۱. در مورد موقعيت هاي جديد توضيح دهيد
مكان ها، شرايط، افراد و موقعيت هاي جديد مي تواند براي كودكان خجالتي سخت باشد، بنابراين بهتراست آن ها را درك كنيد، بنابراين پيش از حضور در اين مكان ها با آن ها در مورد شرايطي كه قرار است تجربه كنند حرف بزنيد، با اين كار به كودك خجالتي و گوشه گير كمك مي كنيد تا در اين موقعيت ها راحت شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-۶ نشانه هاي كودك خجالتي + بازي درماني

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/1  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گوشه گيري و انزوا يكي از مهم ترين مشكلات كودكان و حتي بسياري از بزرگسالان در جوامع كنوني است. از نظر روان شناسي به حالتي كه كودك دائما ترجيح مي دهد فعاليت هاي خود را به تنهايي و بدون حضور ديگران انجام دهد گوشه گيري گفته مي شود. كودك گوشه گير ترجيح مي دهد كه به تنهايي بازي كند، كم تر در جمع حضور پيدا مي كند و مي توان علائمي از اختلالات كم رويي و خجالتي بودن را در انان مشاده كرد چرا كه اين موارد كاملا با يكديگر در ارتباط هستند. در سنين ابتدايي زندگي يعني بين سن يك تا دو سال عمدتا والدين شخصيت كودك را شكل مي هند اما از اين سن به بعد كودك است كه در تعامل با ديگران و بازي با هم سن و سالان خود موارد زيادي را ياد گرفته و مي آموزد.

گوشه گيري در كودكان در دسته هاي گوناگوني قرار مي گيرد. ممكن است كودك گوشه گير در نتيجه كم رويي كودك به وجود بيايد يعني يك كودك به دليل كم رويي تمايلي براي برقراري ارتباط با ديگران به خصوص فرد غريبه نداشته و از آن گريزان است كه بسياري از گوشه گيري هاي در كودكان همين دليل و مشكل را دارند. شديد ترين حالت در گوشه گيري كودكان انزواي اجتماعي نام دارد كه در آن كودك نه تنها تمايلي براي بازي كردن و ارتباط با هم سن و سالان خود ندارد كه از آن گريزان نيز هست خجالت شديد به همراه حالت هايي از ترس افسردگي مي تواند دليل اصلي به وجود آمدن انزواي اجتماعي در كودكان باشد. حالتي ديگر از گوشه گيري مردد بودن نام دارد كه كودك در اين حالت به جاي بازي با هم سن و سالان خود و شركت در فعاليت در گوشه اي مانده و نظاره گر بازي خواهد بود و اين حالت در كودكاني كه والديني سخت گير و مداخله گر دارند بيش از ديگران اتفاق خواهد افتاد. اگر بخواهيم دلايل به وجود آمدن كودك گوشه گير را در خود او جست و جو كنيم بايد گفت دلايل دروني به چند دسته تقسيم خواهند شد.

عوامل ژنتيكي و ارثي در كنار نحوه ارتباط و تعامل كودك با پدر و مادرش مي تواند تاثير مهمي در اجتماعي شدن او بر جاي بگذارد. دليل دروني ديگر براي بروز اختلال گوشه گيري در كودكان مي تواند افسردگي باشد كه البته اين مسله دو طرفه بوده يعني خود اختلال گوشه گيري نيز مي تواند سبب تشديد و به وجود آمدن اختلال افسردگي در كودكان باشد. كمبود توجه و بيش فعالي نيز يكي ديگر از دلايل به وجو امدن اختلال گوشه گيري و انزوا در كودكان است چرا كه ارتباطات اجتماعي در اين دسته از كودكان مي تواند به شدت دچار اختلال گردد. در هر صورت دليل به وجود امدن كودك گوشه گير هر كدام از موارد گفته شده هم كه باشد نياز است تا والدين رفتارها و نكته هايي خاص را در برخورد با اين گونه كودكان مدنظر قرار داده و با اين كارها از تشديد عارضه و اختلال جلوگيري كرده و حتي آن را به مرور زمان در كودك از بين ببرند.

منبع : كودك و نوجوان-كودك گوشه گير

امتیاز:
بازدید: 89
برچسب:
:
[ 1399/2/31  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب